moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τριτης και το προγραμμα της Τεταρτης (videos)

Champions League:Τα αποτελεσματα της Τριτης και το προγραμμα της Τεταρτης (videos)

Ατλέτικο - Λεβερκούζεν 1-0 (3-2 πέν.)

Σκόρερ: 27' Μάριο Σουάρεθ
Γήπεδο: "Βιθέντε Καλντερόν", Μαδρίτη
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)


Η Ατλέτικο νίκησε με 3-2 στην διαδικασία των πέναλτι την Λεβερκούζεν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για 2η συνεχόμενη χρονιά, κάπου καταφέρνει 1η φορά στην ιστορία της

 

Στους "8" του Champions League προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ατλέτικο, επικρατώντας με 3-2 στην διαδικασία των πέναλτι.
Οι "ροχιμπλάνκος" στην κανονική διάρκεια επιβλήθηκαν με 1-0 χάρη στο τυχερό γκολ του Μάριο Σουάρεθ στο 27', ενώ γενικότερο το ματς ήταν κακό, χωρίς φάσεις.
Για την Ατλέτικο στα πέναλτι αστόχησε ο Ραούλ Γκαρθία, ενώ ο Λένο απέκρουσε την εκτέλεση του Κόκε. Για την Μπάγερ αστόχησαν οι Τοπράκ και Κίσλινγκ (το τελευταίο), ενώ ο Τσαλχάνογλου έκανε κακή εκτέλεσε και ο Όμπλακ απέκρουσε στο κέντρο.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα της Μαδρίτης πέρασε για 2η σερί χρονιά στα προημιτελικά της Ευρώπης, ενώ είναι η πρώτη φορά που επικρατεί σε διαδικασία των πέναλτι, καθώς είχε χάσει στις τρεις προηγούμενες.



Με αρκετή τύχη άνοιξε το σκορ η Ατλέτικο στο 27', όταν ο Μάριο Σουάρεθ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Εμέρ Τοπράκ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Λένο.
Τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε είχε κάνει αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο τερματοφύλακάς του, Μιγκέλ Ανχέλ Μογιά, υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και πέρασε στην θέση του ο Γιαν Όμπλακ.
Όσο και αν φαντάζει δύσκολο, εκτός του τυχερού γκολ, δεν υπήρχε στο 90άλεπτο καμία καλή ευκαιρία, έτσι οδηγήθηκε το ζευγάρι στην παράταση.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 106' για την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Αρντά Τουράν να αποφεύγει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και να τροφοδοτεί τον Ραούλ Γκαρθία, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Λένο σε κόρνερ, ενώ στο 111' ο Ρόλφες προσπάθησε να σκοράρει από πολύ μακριά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά (23' Όμπλακ), Χουανφράν, Μιράντα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Χεσούς Γκάμεθ, Μάριο Σουάρες, Κόκε, Κάνι (46' Ραούλ Γκαρθία), Αρντά Τουράν, Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς (83' Τόρες).
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Ουεντέλ, Λαρς Μπέντερ (104' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Γκονσάλο Κάστρο, Μπελαραμπί, Σον Χέουνγκ-Μιν (77' Ρόλφες), Τσαλχάνογλου, Ντρμιτς (69' Κίσλινγκ).

Μονακό - Άρσεναλ 0-2

Σκόρερς: 36' Ζιρού, 79' Ράμσεϊ
Γήπεδο: "Λουί ΙΙ", Μονακό
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Η Άρσεναλ νίκησε 2-0 στο "Λουί ΙΙ", όμως η Μονακό πέρασε στα προημιτελικά του Champions League, καθώς είχε επικρατήσει με 3-1 στο Λονδίνο 

 

Η Μονακό προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από 11 χρόνια, παρά την ήττα της με 0-2 από την Άρσεναλ, καθώς είχε επικρατήσει με 3-1 στο πρώτο ματς του Λονδίνου.
Μετά τα τέρματα των Ζιρού και Ράμσεϊ οι "κανονιέρηδες" πήραν το "διπλό", αλλά χρειάζονταν άλλο ένα για πρόκριση, έτσι αποκλείστηκαν στην φάση των "16" για 5η συνεχόμενη χρονιά!
Όσον αφορά στην Μονακό, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ την οδήγησε στους "8" της Ευρώπης για την 4η φορά στην ιστορία της, με την τελευταία το 2004 να έχει φτάσει στον τελικό (έχασε από την Πόρτο).


 

Μόνο μία φορά απείλησε στο πρώτο ημίχρονο η Μονακό, όταν στο 3ο λεπτό πλάσαρε και αστόχησε ο Ζοάο Μοουτίνιο, ενώ ο Ολιβιέ Ζιρού στο 14' απείλησε με κεφαλιά.

 

Ο Γάλλος στράικερ κατάφερε τελικά στο 36' να ανοίξει το σκορ με διπλή προσπάθεια, καθώς ο Σούμπασιτς απέκρουσε το πρώτο πλασέ του, όμως κέρδισε την κόντρα, είχε και δεύτερη ευκαιρία, στην οποία χωρίς τερματοφύλακα πλέον απέναντί του έκανε το 0-1.
Η πίεση των Άγγλων συνεχίστηκε και είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές πριν το ημίχρονο, με το σουτ του Γουέλμπεκ να εξουδετερώνει με τύχη ο πεσμένος, Αμπντενούρ, στο 38', ενώ στο 44' ο κοντινό πλασέ του Ζιρού μπλόκαρε ο Σούμπασιτς.
Δύο φορές απείλησε ο Μεσούτ Εζίλ, στο 53' ο Σουμπασιτς απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Τουρκο-Γερμανού και στο 63' ο σουτ του πέρασε άουτ, ενώ στο δεκάλεπτο ενδιάμεσα η Μονακό άσκησε πίεση στους Άγγλους για πρώτη φορά στο ματς.
Στο 79' το σουτ του Γουόλκοτ χτύπησε στο δοκάρι, εν συνεχεία πήγε στον Ράμσεϊ που με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-2, όμως αυτό ήταν το τελικό σκορ, η ομάδα του Ζαρντίμ άντεξε και πήρε την πρόκριση με τα εκτός έδρας γκολ, με ήρωα τον Κροάτη τερματοφύλακα, Ντάνιελ Σούμπασιτς, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση, με κορυφαία επέμβαση αυτή σε κοντινή προβολή του Ζιρού στο 83'.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Αμπντενούρ, Ουάλας, Κουρζαουά, Κοντογκμπιά, Τουλαλάν, Ζοάο Μοουτίνιο, Ντιράρ (86' Ετσιετζίλε), Μαρσιάλ (60' Φερέιρα-Καράσκο), Μπερμπάτοφ (70' Μπερνάρντο Σίλβα).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ (83' Γκιμπς), Κοκελέν (63' Ράμσεϊ), Καθόρλα, Μεσούτ Εζίλ, Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ (72' Γουόλκοτ), Ζιρού.



Preview: Μπαρτσελόνα - Σίτι, Ντόρτμουντ - Γιουβέντους

Οι 6 από τις 8 ομάδες των προημιτελικών του Champions League είναι ήδη γνωστές και το βράδυ της Τετάρτης τα τελευταία εισιτήρια θα πάρουν Μπαρτσελόνα ή Μάντσεστερ Σίτι και Ντόρτμουντ ή Γιουβέντους. Διαβάστε στοιχεία και πιθανές 11άδες...
Η φάση των "16" του Champions League ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης (18/3), με τα τελευταία 2 εισιτήρια για τα προημιτελικά να δίνονται σε Βαρκελώνη και Βεστφαλία.
Στο "Καμπ Νόου" η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, καθώς έχει νικήσει με 2-1 στην Αγγλία.
Ίδιο ήταν το σκορ του πρώτου αγώνα και στο άλλο ζευγάρι, μόνο που είχε νικήσει στην Ιταλία η γηπεδούχος, Γιουβέντους, έτσι η Ντόρτμουντ έχει πολλές ελπίδες για ανατροπή στην Γερμανία.

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι

Η Μπαρτσελόνα την Κυριακή υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης για το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά ο Λουίς Ενρίκε ξεκαθάρισε στην συνέντευξη τύπου πως το μυαλό της ομάδας του είναι μόνο στην ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι.

 

Από την άλλη, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ανέφερε πως για να έχει τύχη η ομάδα του θα πρέπει να παίξει όπως στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου ματς στην Αγγλία, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι οι παίκτες του να διατηρούν την μπάλα στην κατοχή τους.

 

Δεύτερη φορά στην ιστορία που τίθενται αντιμέτωπες Μάντσεστερ Σίτι με Μπαρτσελόνα, με την πρώτη να είναι πέρσι, επίσης στην φάση των "16" του Champions League. Και τότε το πρώτο ματς ήταν στο Μάντσεστερ, όπου οι Καταλανοί νίκησαν 2-0, ενώ επικράτησαν και στη ρεβάνς με 2-1.
Πέρσι η Σίτι προκρίθηκε στους "16" για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ η "Μπάρτσα" φέτος βρίσκεται σε αυτήν την φάση για 11η συνεχόμενη. Αν περάσουν οι "μπλαουγκράνα", θα βρεθούν στα προημιτελικά για 8η σερί φορά και συνολικά 20ή στην ιστορία τους.
Αγωνιστικά, η μόνη απουσία για την Σίτι είναι ο τιμωρημένος, Γκαέλ Κλισί, ενώ για την Μπαρτσελόνα τραυματίες είναι οι Σέρτζι Μπουσκέτς και Τόμας Βερμάλεν.

Οι πιθανές 11άδες
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Τσάβι, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ, Μέσι.
ΜΑΝ.ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κολάροβ, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Μίλνερ, Νταβίντ Σίλβα, Αγκουέρο.

Ντόρτμουντ - Γιουβέντους

"Είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο ποδόσφαιρο", τονίζει ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, στην συνέντευξη τύπου και εξηγεί: "Χρειαζόμαστε νίκη κόντρα σε μία ιταλική ομάδα, η οποία χρειάζεται απλά την ισοπαλία".
Ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι, δήλωσε: "Σίγουρα το να έχει νικήσει με 2-1 δεν είναι μειονέκτημα. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο να περάσουμε, αλλά και η Ντόρτμουντ ξέρει την ποιότητά μας. Θα είναι ενδιαφέρον ματς και σίγουρα δεν θα ολοκληρωθεί 0-0, αν και ήταν καλό για εμάς. Θα πρέπει να σκοράρουμε, είναι σίγουρος για αυτό. Θα ήταν εξαιρετικό να πετυχαίναμε δύο γκολ".

 

Η τελευταία φορά που είχαν τεθεί αντιμέτωπες Γιουβέντους και Ντόρτμουντ ήταν στον τελικό του Champions League το 1997, με την Μπορούσια να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας με 3-1.

 

Σε διπλό τελικό για το UEFA το 1993 η Γιουβέντους πήρε την κούπα με δύο νίκες, στα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης το 1995 προκρίθηκαν οι Ιταλοί με νίκη στην Γερμανία (2-2 στο 1ο πρώτο ματς στο Μιλάνο!), ενώ την επόμενη σεζόν στον όμιλο του CL νίκησε ο ένας στην έδρα του άλλου.
Σε περίπτωση πρόκρισης η "Γιούβε" θα βρεθεί στους "8" της Ευρώπης για 16η φορά, ενώ η Ντόρτμουντ για 8η και μάλιστα θα είναι η 3η συνεχόμενη, όπως 1996, 1997 και 1998.
Γκρόσκροϊτς και Πίστσεκ είναι νοκ-άουτ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Σαχίν και Γκίντερ για την Ντόρτμουντ, ενώ την Γιουβέντους ο Πίρλο κρίνεται ανέτοιμος και τραυματίες είναι οι Μαρτίν Κάσερες, Μαρόνε, Στουράρο και Ντε Τσέλιε.
Οι πιθανές 11άδες
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Κιρχ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκιουντιογάν, Μπλαστσικόβσκι, Καμπλ, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Βιντάλ, Ρομπέρτο Περέιρα, Τέβες, Μοράτα.



 

Οι ρεβάνς των "16":

Τρίτη (10/03)
Ρεάλ - Σάλκε 3-4 [2-0]
Πόρτο - Βασιλεία 4-0 [1-1]

Τετάρτη (11/02)
Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-2 (παρ.) [1-1]
Μπάγερν - Σαχτάρ 7-0 [0-0]

Τρίτη (17/03)
Ατλέτικο - Λεβερκούζεν 1-0 (3-2 πέν.) [0-1]
Μονακό - Άρσεναλ 0-2 [3-1]

Τετάρτη (18/03)
Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι [2-1]
Ντόρτμουντ - Γιουβέντους [1-2]

*ώρα έναρξης 21:45 σε όλα τα ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ
Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

8 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)
Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)
Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)
Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

4 γκολ
Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)
Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)
Νανί (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)
Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)
Κάρλος Τέβες (Γιουβέντους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: