moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αυτοδιοικητο τελος στον Ελληνικο Αθλητισμο, και?

Αυτοδιοικητο τελος στον Ελληνικο Αθλητισμο, και?

 Ναι αυτοδιοικητο τελος στον Ελληνικο Αθλητισμο και στο ποδοσφαιρο οπως αναφερει ο Υφ.Αθλητισμου Σταυρος Κοντονης και μετα την καταθεση του νεου αθλητικου νομου.
Ερωτηματα αναπαντητα χιλιαδες...και πρωτο και καλυτερο και σημαντικοτερο,τι γινεται με την UEFA?
H UEFA ως γνωστον αντιτιθεται στο αυτοδιοικητο που θελει να σπασει ο Στ.Κοντονης και οχι μονο αντιτιθεται αλλα εχει και κυρωσεις για τις Ελληνικες ομαδες ακομα και την Εθνικη μας ομαδα οπου απειλουνται και με αποκλεισμο απο τις Ευρωπαικες διοργανωσεις.
Υπηρξε συναντηση πριν λιγες ημερες με τον προεδρο της UEFA κυριο Πλατινι και τον Υφ.Αθλητισμου  Στ.Κοντονη ο Γάλλος πρόεδρος κατέστησε σαφές στον υφυπουργό ότι το αυτοδιοίκητο δεν είναι της ΕΠΟ, αλλά της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ
Αρα πως λαμβανει την πρωτοβουλια ο  Υφ.Αθλητισμου  Στ.Κοντονης να κανει μια τετοια κινηση που μπορει να εχει απροβλεπτες συνεπειες?
Ιδου και η ειδηση της συναντησης

Το... αυτοδιοίκητο είναι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ
Εμεις δεν μπορουμε να απαντησουμε σε αυτο και μας γεννιουνται πολλα ερωτηματα για αυτο το πολυ σοβαρο θεμα ,χωρις ομως να αδικουμε και τον Υφ.Αθλητισμου και να λεμε οτι ο αυστηρος Αθλητικος νομος δεν ειναι σωστος και οτι δεν χρειαζεται ,και απο την αλλη αναρωτιομαστε αφου ειναι της UEFA και της FIFA το αυτοδιοικητο γιατοσα χρονια κυριε Πλατινι ενω γνωριζατε τι ακριβως συμβαινει στην Ελλαδα δεν λαβατε τα μετρα σας και δεν ζητησατε απο την ΕΠΟ να παρει συγκεκριμενα μετρα για να παταξει αυτο το αισχρο φαιμενο που εδω και δεκαετιες μαστιζει τον Ελληνικο Αθλητισμο?
Και γιατι να προβει αναγκαστικα ο Υφ.Αθλητισμου σε ενεργειες παυσης του αυτοδιοικητου που θα εχουν συνεπειες απο UEFA και  FIFA και τον Πλατινι συγκεκριμενα που θα επρεπε ο ιδιος να ειχε δωσει την εντολη να αλλαξουν ολα στην Ελλαδα.
 Τι ειχαν πει τοτε ο Πλατινι και ο Κοντονης

Πλατινι«Δεν μας ενδιαφέρει αν θα αυτοαποκλειστείτε»


Το τρίτο σημείο πού έθεσε ο κ. Κοντονής, ήταν το εκλογικό σύστημα με το οποίο αναδεικνύεται η διοίκηση της ΕΠΟ. Εκεί, ο Μισέλ Πλατινί ήταν κάθετα αρνητικός : «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, ξεχάστε το», είπε. Σ’ αυτό το σημείο, ο κ. Κοντονής θέλησε να χρησιμοποιήσει το βαρύ του όπλο : «Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο νομοθετώντας κατά την κρίση της. Ακόμα και αν αυτό προκαλέσει αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις»
Η απάντηση του Πλατινί, ήταν παγερή, αλλά και ξεκάθαρη : «Αυτό, είναι δικό σας πρόβλημα, εσωτερικό. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε ό,τι αποφασίσετε. Μόνο αν θέλετε, να μας ενημερώσετε εγκαίρως, προκειμένου να μην μας προκύψει διαδικαστικό πρόβλημα»
Ο κ. Κοντονής δεν επέμενε στην προσπάθειά του να το πάει στα άκρα, ζητώντας βοήθεια από FIFA και UEFA, με τεχνικά τους κλιμάκια, προκειμένου να εξεταστεί στην ουσία του το θέμα. Και δεσμεύτηκε, ότι μέχρι τις 30 Απριλίου ( τελική ημερομηνία ) θα έχουν παρθεί οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Εδώ όμως, επειδή όπως αποδεικνύεται οι γνώσεις του κ. Κοντονή γύρω από το διεθνές ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι είναι ατελείς και περιορισμένες, θα πρέπει να τονίσουμε μερικά πραγματάκια σχετικά με τα βασικά επακόλουθα πού θα μπορούσε να επιφέρει ένας αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από το διεθνές ποδόσφαιρο.
Ο αποκλεισμός είναι ΠΟΙΝΗ και όχι  Υπουργικη Απόφαση

Κατ’ αρχήν, ένας τέτοιος αποκλεισμός δεν μπορεί να προέλθει από μία υπουργική απόφαση !
Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε οποιαδήποτε ομάδα να βγεί και να αγωνισθεί στο εξωτερικό, μετέχοντας σε κάποια διοργάνωση. Το μόνο πού μπορεί να επιφέρει αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου ( και όχι απλά των ελληνικών ομάδων ), είναι μία ΠΟΙΝΗ πού θα επιβληθεί από τους διεθνείς φορείς, δηλαδή την UEFA ή τη FIFA !

Για να επιβληθεί αυτή η ποινή θα πρέπει να υπάρξει ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του καταστατικού της FIFA, το οποίο θα είναι επακόλουθο ενδεχόμενης ανάμιξης της κυβέρνησης σε θέματα ποδοσφαίρου.
Εάν επιβληθεί μία τέτοια ποινή, οι επιπτώσεις θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και ίσως ΜΗ
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ από τον κ. Κοντονή.
 Και επειδή επικρατεί μία μάλλον ελαφριά και επιπόλαιη άποψη, ότι οι ελληνικές ομάδες θα τιμωρηθούν για λίγο, αλλά μετά θα ξετιμωρηθούν μόλις ολοκληρωθούν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, πρέπει να πούμε ότι η ποινή πού επιβάλλει η FIFA σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ΠΟΛΥΕΤΗΣ, πού μπορεί να φτάσει στον ΠΕΝΤΑΕΤΗ ή και ΕΞΑΕΤΗ αποκλεισμό !
 Επομένως, υπολογισμοί πρόχειροι όπως το «θα βγούμε και θα ξαναμπούμε», είναι το λιγότερο αφελείς και προδίδουν απίστευτη άγνοια.

,Τι θα σήμαινε ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου,  :

 Οικονομικό μαρασμό για το άθλημα : Η ΕΠΟ είναι Ομοσπονδία αυτοχρηματοδοτούμενη.
Τα έσοδά της, προέρχονται βασικά από προγράμματα της UEFA και από συμφωνίες με χορηγούς. Όλα αυτά, θα σταματήσουν, έσοδα δεν θα υπάρχουν, η ΕΠΟ θα κλείσει ( διότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει με διοίκηση μη εκλεγμένη από τις Ενώσεις ) και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα ακολουθήσει τη μοίρα του επαγγελματικού και θα βαρέσει διάλυση.

 Οι ξένοι παίκτες : Οι ξένοι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια δεν έχουν λήξει, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στις ομάδες μέχρι να λήξουν τα συμβόλαιά τους.
Από κεί και πέρα, όμως, δεν επιτρέπεται ούτε ανανέωση συμβολαίου με ελληνική ομάδα, ούτε βεβαίως και μεταγραφή ξένου.
Ετσι, θα υπάρξει και απομόνωση στον τομέα των μεταγραφών, πού σημαίνει και απαξίωση του κλάδου, αύξηση της ανεργίας κ.α.

Οι διαιτητές : Φυσικά, ο αποκλεισμός περιλαμβάνει και Ελληνες διαιτητές, παράγοντες, παρατηρητές, όπως και ποδοσφαιριστές.
Οι ελληνικές ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα ούτε να αγοράσουν, αλλά ούτε και να δώσουν ποδοσφαιριστές τους σε ξένες ομάδες.
Αυτές οι παραπάνω, είναι ολίγες από τις επιπτώσεις πού θα υπάρξουν, αν ο κ. Κοτονής θελήσει να υλοποιήσει την πρόθεσή του, επιδιώκοντας  όπως λέει την «πάταξη της βίας» !
Τώρα, το ποιά σχέση μπορεί να έχει η πάταξη της γηπεδικής βίας ( η οποία έχει ΣΑΦΕΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ στον ποδοσφαιρικό χώρο ) με το  εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, είναι κάτι πού μόνον ο κ. Κοντονής και οι ΓΝΩΣΤΟΙ συνομιλητές του γνωρίζουν.
 Τι βλεπουμε σημερα?

Ο κ. Κοντονής καταθετει τον νεο αυστηρο αθλητικο νομο και σπαει το αυτοδιοικητο παραβαινοντας και αυτος τις εντολες της UEFA  και της  FIFA αλλα και ο προεδρος της UEFA να μην εχει κανει το παραμικρο για τα οσα συμβαινουν στην Ελλαδα  παραβαινοντας και αυτος τα καθηκοντα του, θα μπορουσε κανεις να τον κατηγορησει για ελειψη καθηκοντος.Να μας τιμωρηση ομως για την αποφαση Κοντονη να σπασει το αυτοδιοικητο δεν θα αμελησει...ναστε σιγουροι,γιατι καποιος μπαινει στα χωραφια του.
Εγω δεν λεω οτι δεν χρειαζεται ο νομος Κοντονη αρκει να μπορει να εφαρμοστει σε σχεση με το αυτοδιοικητο της UEFA και ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΕΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ...
να μην χρησιμοποιειται ο αυστηρος αυτος αθλητικος νομος μονοπλευρα και μονο για τις φιλικα προσκειμενες ομαδες,γιαυτο υπηρχε και το αυτοδιοικητο αλλωστε,μην βλεπετε που στην Ελλαδα το εκαναν..Ελληνικο αυτοδιοικητο και ο καθενας εκανε οτι του γουσταρε  εφοσον ο Πλατινι παριστανε την...γλαστρα-προεδρο στην UEFA του που τωρα φουσκωνει σαν τον κοκορα και λεει οχι στο αυτοδιοικητο ενω τοτε που συνεβαιναν ολα αυτα απλα παρακολουθουσε...τα συκα-συκα και η σκαφη-σκαφη δηλαδη...
Ο υφ.αθλητισμου προχωρησε στην παυση του αυτοδιοικητου γιατι στις 30 του Μαρτιου θα ξανασυναντηθει με τον Πλατινι και προφανως θελει να δειξει την αποφασιστηκοτητα της Κυβερνησης για το θεμα της παταξης της βιας,μπαινει δηλαδη για τα καλα στα χωραφια του Πλατινι και του παιρνει απο τα χερια το τιμονι οσον αφορα την διοικηση του αθλητισμου και ειδικα του ποδοσφαιρου στην Ελλαδα...θα σπασει τα μουτρα του? θα βρεθει η χρυση τομη? εξαρταται απο τους δυο αντρες αν θελουν το καλο του Ελληνικου ποδοσφαιρου σε τι θα τα βρουν και σε τι θα υποχωρησουν και τα δυο βηματα πρεπει να τα κανουν και οι δυο παντως συγχρονως...αλλιως δεν θα καταφερει ουτε ο ενας ουτε ο αλλος να σωσει τιποτε...

Με λιγα λογια

Εγω πιστευω πως πρεπει να βρεθει η χρυση τομη και απο την UEFA  αλλα και απο την Ελληνικη Κυβερνηση και μια συνεργασια ωστε να βρεθει τροπος να αλλαξουν ολα αυτα που θα επρεπε να ειχαν αλλαξει εδω και δεκαετιες.
Ειναι πιο αναγκαιο απο καθε αλλη φορα να αλλαξει αυτο το σκηνικο στον Ελληνικο αθλητισμο εδω και τωρα και καλα θα κανει και ο Πλατινι να αφησει τα κοκοριλικια και να συνεργαστει με την Ελληνικη Κυβερνηση δεν ξερω κι εγω με ποιον τροπο και να βρεθει η λυση και αμεσα...παει και τελειωσε.

Ο Κοντονής «διαλύει» το αυτοδιοίκητο!

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας μετατρέπει την Πολιτεία από απλό θεατή, σε ρυθμιστή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Ο Κοντονής «διαλύει» το αυτοδιοίκητο!
Δίχως αμφιβολία, η ανάγνωση του νέου αθλητικού νομοσχεδιού, το οποίο είδε το «φως» της δημοσιότητας σήμερα, είχε περισσότερο ενδιαφέρον από κάθε άλλη φορά. Ποτέ ξανά, αθλητικός συντάκτης ή φίλαθλος δεν περίμεναν τόσο ανυπόμονα τον αθλητικό νόμο. Βλέπετε, η συγκυρία, αλλά και οι εξαγγελίες - κινήσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή, είχαν στρέψει τα «μάτια» όλων όσων ασχολούνται με τα σπορ, στο νέο νόμο. Ενας νόμος, που περιέχει άρθρα και παραγράφους, που αλλάζουν τον χάρτη του ελληνικού αθλητισμού και κυρίως του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σημαντικότερο σημείο όλων είναι το άρθρο 1, παράγραφος 3. Εκεί, αναφέρεται η ισχυροποίηση της Πολιτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μεταξύ άλλων τονίζεται πως: «Ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός δύναται επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων, ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, ακόμη δε και να απαγορεύει τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κ. Κοντονής «διαλύει» το αυτοδιοίκητο! Σπάει την «ομερτά» και παρεμβαίνει, χωρίς περιστροφές και στρογγυλεύματα. Είναι η πρώτη φορά που Υφυπουργός αθλητισμού τολμάει να το κάνει και το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει η ΟΥΕΦΑ και ο Μισέλ Πλατινί, εκπρόσωποι του οποίου θα συναντηθούν με τον Ζακυνθινό πολιτικό τη Δευτέρα…

Μελετώντας, συνολικά, το νομοσχέδιο, παρατηρούμε ότι πλην της ισχυροποίησης της Πολιτείας, τα πρόστιμα της Πολιτείας τα οποία θα επιβάλλονται σε παράγοντες, που δεν θα εφαρμόσουν τα όσα λέει ο νόμος είναι τσουχτερά! Πρόστιμα τα οποία θα λαμβάνονται και θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας!

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες
Από εκεί και πέρα, είναι υποχρεωτικό το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι κάμερες για όλους. Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα και με το άρθρο 2, παράγραφος 1 «Από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 απαγορεύεται η συμμετοχή οποιασδήποτε ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. σε εθνικό πρωτάθλημα ή Κύπελλο Ελλάδος των αθλημάτων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, εφόσον δεν έχει βεβαιωθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η καλή λειτουργία στην αθλητική εγκατάσταση στην οποία θα διενεργούνται οι αγώνες της ομάδας των προβλεπομένων στα άρθρα 41 Ε' και 41 Γ' του ν. 2725/1999 συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας και ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και λοιπά στοιχεία».

Σύνδεσμοι

Τα εισιτήρια στους συνδέσμους «κόβονται», αν δεν γίνουν λέσχες και δεν λειτουργήσουν με νόμιμο τρόπο. Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 2, αν παράγοντας χορηγήσει εισιτήρια σε παράνομο σύνδεσμο, τότε τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών και πρόστιμα 10.000 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 4, «Εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, λύεται αυτοδικαίως και απαγορεύεται εφεξής η εκμίσθωση ακινήτων σε λέσχες του άρθρου 41Β' του ν. 2725/1999, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 3 του ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του ν. 4049/2012, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής της, ακόμη και άτυπη, εφόσον δεν έχει προσκομισθεί στον εκμισθωτή βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι βρίσκεται σε νόμιμη λειτουργία σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως».

Εκτός στοιχήματος

Σημαντικό, επίσης, το άρθρο 7, το οποίο θα βάλει σε… μπελάδες, παράγοντες – «τζογαδόρους». Σύμφωνα με αυτό, μπορεί να γίνει μετάθεση ύποπτων αγώνων, αλλά και αφαίρεση ομάδα, που ενοχοποιούνται για χειραγώγηση, από το κουπόνι. Χαρακτηριστική είναι η παράγραφος 3 «Σε περίπτωση που περιέλθουν σε γνώση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργό τέτοιες εκθέσεις πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα, δύναται με απόφασή του να μεταθέσει την ώρα έναρξης του αγώνα ή να αναβάλει τη διεξαγωγή του, σε ημέρα και ώρα που θα προσδιορισθεί κατόπιν συνεννόησης με την αντίστοιχη διοργανώτρια αρχή και τις διαγωνιζόμενες ομάδες».

Πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα

Σε ό, τι αφορά την αθλητική δικαιοσύνη, σύμφωνα με το άρθρο 5, ανασυγκροτούνται όλα τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, αποτελούμενα εφεξής μόνο από τακτικούς δικαστές. Αυτό θα γίνει εντός πέντε μηνών.

Τύπος

Τέλος, αξίζει να σταθούμε και στις ποινές που θα επιβάλλονται στον χώρο της δημοσιογραφίας, σε περίπτωση που δημοσιεύματα και άρθρα υποκινούν τη βία. Και να για είμαστε ειλικρινείς, εδώ και πολλά χρόνια, παρατηρούμε πάρα πολλά τέτοια κείμενα καθημερινά, δίχως ποτέ μέχρι τώρα να υπάρχει ο κίνδυνος τιμωρίας για τον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 1, παράγραφος 5 «Σε περιπτώσεις παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή επιδοκιμασίας των αναφερομένων στην παράγραφο 2 του παρόντος επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, από τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο και από το διαδίκτυο, πέραν των άλλων τυχόν ποινικών και λοιπών συνεπειών, με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, που λαμβάνεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου για τα ΜΜΕ Υπουργού Επικρατείας και μετά από απλή γνώμη τόσο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) όσο και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), οι οποίες διατυπώνονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την παραλαβή της σχετικής πρόσκλησης του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, δύνανται να επιβάλλονται στα υπαίτια μέσα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από πέντε χιλιάδες (5.000,00) έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000,00) ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: