moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Συμφωνίες, διαφωνίες και νέο ραντεβού

Συμφωνίες, διαφωνίες και νέο ραντεβού

Σημεία επαφή, αλλά και τριβής προέκυψαν στη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στην Ελβετία. Νέο ραντεβού στις 30/3, διατεθειμένη να φτάσει ως το τέλος η κυβέρνηση.

Συμφωνίες, διαφωνίες και… νέο ραντεβού

Σε καλό κλίμα και για αρκετές ώρες συζήτησαν τη Δευτέρα επί ελβετικού εδάφους ο Σταύρος Κοντονής με τον Μισέλ Πλατινί και εκπρόσωπο της FIFA. Ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλησε να εξασφαλίσει από τον πρόεδρο της UEFA τη συναίνεση για τις αλλαγές που προτίθεται να επιφέρει με νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν εμπόδια από το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Οι δύο πλευρές βρήκαν πολλά σημεία επαφής, αλλά και κάποια τριβής, για τα οποία επιφυλάχθηκαν κατόπιν περαιτέρω μελέτης και επεξεργασίας να τα ξαναπούν στις 30 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, ο ορίζοντας για να υπάρξει πλήρης συμφωνία ή… ρήξη είναι η 30η Απριλίου, με την κυβέρνηση να δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη νομοθέτηση όσων απαιτούνται για να διαμορφώσει όπως επιθυμεί το χώρο του ποδοσφαίρου, μην υπολογίζοντας ακόμη και πιθανό κόστος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη.
Η UEFA κατέστησε σαφές πως είναι στο πλευρό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της βίας, των φαινομένων διαφθοράς, τη διαφοροποίηση της δομής των δικαιοδοτικών οργάνων και της εξάλειψης των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η βασική διαφωνία αφορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα της ανάδειξης της διοίκησης της ομοσπονδίας και της διαφάνειας στη λειτουργία, με τον κ. Κοντονή να επιθυμεί διεύρυνση της εκλογικής βάσης, αλλά την UEFA να εκφράζει αντιρρήσεις αφού οι εγχώριες ομοσπονδίες αναδεικνύονται διεθνώς από τις ψήφους των τοπικών ενώσεων και όχι των σωματείων.

«Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης είχαμε μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πάρα πολλά θέματα και μας δηλώθηκε από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες ότι θα έχουμε την βοήθεια και την συμπαράστασή τους στα σοβαρά ζητήματα για την πάταξη της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο Σταύρος Κοντονής και συνέχισε:
«Επίσης, ρητά αναφέρθηκε εκ μέρους τους ότι, για τα θέματα της φοροδιαφυγής και της χειραγώγησης των αγώνων, θα βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση σε όποια πρωτοβουλία κρίνει αυτή απαραίτητη να λάβει, δεχόμενοι ότι αυτό είναι ένα πεδίο απόλυτης παρέμβασης και ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο υφυπουργός αθλητισμού πρόσθεσε αναφερόμενος στις διαφωνίες που είχε με τον Μισέλ Πλατινί:

«Στα ζητήματα που δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας από την ελληνική κυβέρνηση, τις δύο Ομοσπονδίες και την ΕΠΟ, για να καταστεί δυνατή η συμφωνία και σε αυτά τα ζητήματα, δηλαδή ζητήματα θεσμικά, εκδημοκρατισμού και διαφάνειας. Έγινε δεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης έως τις 30.3.2015 να γίνει ένας πρώτος κύκλος συνομιλιών των τεσσάρων εμπλεκομένων φορέων.

Στις 30 Μαρτίου θα γίνει μία συνάντηση στην Αθήνα, όπου θα καταγραφεί η εξέλιξη των συνομιλιών και των εργασιών της επιτροπής και το ενδεχόμενο γεφύρωσης των διιστάμενων απόψεων. Καταληκτική ημερομηνία προσδιορίστηκε η 30η Απριλίου, μετά την οποία η ελληνική κυβέρνηση κατόπιν των συνομιλιών, θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που κρίνει σκόπιμες, στο νομοθετικό επίπεδο», υποστήριξε και συνέχισε:

«Κατά τη συζήτηση η οποία έγινε σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, τονίστηκε για μια ακόμη φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στις πολυετείς παθογένειες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου κυρίως στη βία και στη φοροδιαφυγή και μπροστά σε αυτήν την προοπτική, εξετάζει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πράγμα το οποίο δηλώθηκε ότι ούτε επιθυμούμε, ούτε επιδιώκουμε. Ακριβώς γι αυτό το λόγο συστάθηκε η ομάδα εργασίας η οποία μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει καταλήξει σε όλα τα ζητήματα που θα τεθούν», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: