moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 80-60 (pics+videos)

Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 80-60 (pics+videos)

Με έναν τρομερό Σλούκα να πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ με 11 ασίστ και 13 πόντους, ο Ολυμπιακός κέρδισε το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ με 80-60, συνεχίζοντας μόνος πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες ουσιαστικά έκαναν μία δυνατή προπόνηση ενόψει του σημαντικού αγώνα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Ομαδικό μπάσκετ με 26 τελικές πάσες από τους ερυθρόλευκους.


Ο Ολυμπιακός έκανε μία δυνατή προπόνηση απέναντι στο ανταγωνιστικό (κυρίως) στο πρώτο ημίχρονο (43-37) Ρέθυμνο, ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (13/3), κερδίζοντας το με 80-60 στο ΣΕΦ, για την 19η αγωνιστική της Basket League, παραμένοντας μόνος πρώτος στη κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο (15-21), στο οποίο οι Πειραιώτες εμφάνισαν αδυναμίες στον ανασταλτικό τομέα, στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους σε άμυνα και επίθεση (22/40-55%δ, 8/21-38%τρ, 12/15-80%β). Σοβαρεύτηκαν, βρήκαν ρυθμό, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο βγάζοντας αιφνιδιασμούς, επέβαλαν το παιχνίδι τους στο παρκέ και έφτασαν εύκολα στη νίκη. Ομαδικό μπάσκετ από τους Πειραιώτες, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετές συνεργασίες, μετρώντας 26 (!) ασίστ. Όργια από τον Σλούκα που σημείωσε ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ με 11 ασίστ και 13 πόντους.


Ανώτερο το Ρέθυμνο που δε σταμάτησε να κάνει ντράιβ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορο μπάσκετ και το Ρέθυμνο να πραγματοποιεί καλό ξεκίνημα, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ με 2-6. Οι Πειραιώτες εμφάνιζαν κάποιες αδυναμίες, ειδικά στα ντράιβ του Κάουνσιλ, με τον Λαφαγιέτ να αντικαθιστά τον Μάντζαρη, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ των φιλοξενούμενων συνέχιζε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Καλαμπόκης με ένα ακόμη μπάσιμο «έγραψε» το 4-10, αλλά ο Ντάρντεν έδωσε… ανάσα στους γηπεδούχους από τη περιφέρεια, ενώ στη συνέχεια ο Λαφαγιέτ αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε, φέρνοντας το σκορ στα ίσα (10-10) στο 5’.



Οι Κρητικοί άλλαξαν την άμυνα τους σε ζώνη, ενώ στην επίθεση εξακολουθούσαν να σκοράρουν με διεισδύσεις, με τον Λοτζέσκι να παίρνει θέση στο «3» και τον Ντάρντεν να παίζει στο «4».  Οι ερυθρόλευκοι τα έβρισκαν… σκούρα απέναντι στην άμυνα του Ρεθύμνου, ο Σφαιρόπουλος συνέχιζε το ροτέισον ρίχνοντας στο ματς τους Μάντζαρη και Σλούκα, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του. Ο Σίμπσον  στη συνέχεια «πυροβόλησε» από την περιφέρεια, ενώ ο Άλεν με καλάθι στον αιφδνιασμό έφερε το Ρέθυμνο στο +6 (13-19). Οι Πειραιώτες έκαναν αρκετά λάθη στις πάσες τους, είχαν πρόβλημα επικοινωνίας στο παρκέ, εμφανίζοντας σημάδια χαλάρωσης, με τη πρώτη περίοδο να βρίσκει τους τολημαρούς φιλοξενούμενους να προηγούνται με σκορ 15-21.

Ερυθρόλευκη αντίδραση με έναν καταπληκτικό Σλούκα

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παιχνίδι με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Ντάρντεν και Χάντερ, πιέζοντας σε ολόκληρο το γήπεδο, με αποτέλεσμα να κλέβει μπάλες, με τον Σλούκα να μειώνει σε 17-21. Ο Κράβιτς τελείωσε άψογα την προσπάθεια του μέσα στο καλάθι, αλλά οι Πειραιώτες στη συνέχεια άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό, με τον Ντάρντεν να «εκτελεί» από την περιφέρεια, ενώ ακολούθως ο Χάντερ τελείωσε τη φάση με alley-oop κάρφωμα (24-25). Πρίντεζης και Ντάνστον επέστρεψαν στο παρκέ, με τους ερυθρόλευκους  να επιδιώκουν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, με τον Σλούκα με βολές να δίνει μετά από ώρα και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους (26-25). Οι Πειραιώτες πίεζαν περισσότερο στην άμυνα, αναγκάζοντας το Ρέθυμνο να υποπίπτει σε λάθη, με τον Πρίντεζη να «πυροβολεί» από την περιφέρεια, ενώ ακολούθως με ντράιβ από την αδύναμη πλευρά «έγραψε» το 31-25 στο 15’, με το επί μέρους σκορ των γηπεδούχων να φτάνει στο 16-4.

Ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ αντί του Λοτζέσκι, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει με τρία γκαρντ (παίζοντας δίπλα στους Σλουκα-Μάντζαρη), με τον Σλούκα να δίνει εξαίσια αρχικά alley-oop ασίστ στον Ντάνστον που κάρφωσε, ενώ στη συνέχεια «πυροβόλησε» και από την περιφέρεια (36-28). Ο Παπαπέτρου στο 17’ πέρασε στο ματς, αγωνιζόμενος στο «4», παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, με το Ρέθυμνο ναι μεν να έχει μείνει πίσω στο σκορ, αλλά δεν εγκατέλειπε την προσπάθεια. Στο ματς πέρασε και ο Καββαδάς, με τον Καλαμπόκη με ντράιβ να μειώνει σε 36-32, αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ-άουτ. Ο Σπανούλης στη συνέχεια με μπάσιμο έκανε το σκορ 38-32, με τον  καταπληκτικό Σλούκας να συνεχίζει να οργανώνει μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας, μοιράζοντας ορισμένες εντυπωσιακές ασίστ, φτάνοντας τις 7 (!) σε μόλις 11 λεπτά συμμετοχής στο πρώτο ημίχρονο (όντας και πρώτος σκόρερ των ερυθρολεύκων με 9 πόντους), το οποίο βρήκε τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 43-37.

Ο ξεχωριστός κύριος Πρίντεζης

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με την βασική του πεντάδα, με το Ρέθυμνο να χάνει από το ματς τον Κάουνσιλ, καθώς χρεώθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ και αποχώρησε με ντεσκαλιφιέ. Ο Πρίντεζης με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο +9 (48-39), με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Σάφτεναρ, ενώ στη συνέχεια ο Κουμπούρας με ένα δύσκολο μπάσιμο μείωσε στον πόντο (48-46). Ο Σπανούλης έδωσε… ανάσα στους Πειραιώτες με ντράιβ, με τον Σλούκα να τον αντικαθιστά και τον Πρίντεζη να κλέβει μπάλες, δίνοντας την ευκαιρία για αιφνιδιασμό, με τον υπαρχηγό να φτάνει τους 11 πόντους, «γράφοντας» το 52-46 στο 25’, με τους γηπεδούχους παράλληλα να έχουν βελτιώσει την αμυντική τους λειτουργία.


Ο Πρίντεζης ήταν εξαιρετικός, αποδεικνύοντας στη πράξη την αξιοζήλευτη επαφή που έχει με το καλάθι, σκοράροντας με υπέροχη κίνηση στο low-post, «γράφοντας» το 54-46, με τον Ντάνστον στη συνέχεια να βγάζει μία επιβλητική άμυνα με μπλοκ πάνω στον Κράβιτς. Ο Σλούκας έφτασε και εκείνους τους 11 πόντους με τζαμπ-σουτ, αυξάνοντας την διαφορά στο +10 (56-46), με τον Σφαιρόπουλο να δοκιμάζει ένα ασυνήθιστο σχήμα, με τους Λάφαγιετ, Σλούκα, Πρίντεζη (στο 3), Ντάνστον και Χάντερ. Το σχήμα έγινε περισσότερο φυσιολογικό στη συνέχεια με τον Λοτζέσκι στο «3» και τον Πρίντεζη στο «4», με τον Σλούκα να δίνει νέα ασίστ στον Λοτζέσκι που εκτέλεσε από τα 6.75 μέτρα, «γράφοντας» το 61-50, το οποίο και ήταν το σκορ της αναμέτρησης στο 30’

Έφτασε εύκολα στη νίκη, εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ από Σλούκα

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Ντάρντεν και Χάντερ, με τον Μάντζαρη με τρίποντο να φέρνει την διαφορά στο +12 (64-52) στο 32’. Ο Σλούκας σε κάθε ευκαιρία έτρεχε την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ στους συμπαίκτες του, με τον Λοτζέσκι να «πυροβολεί» και πάλι από τα 6.75 μέτρα, ενώ ακολούθως στο τρανζίσιον, ύστερα από καλή άμυνα, εκτόξευσε την διαφορά στο +19 (73-54), με τους γηπεδούχους να έχουν βρει δαιμονιώδη ρυθμό στο παιχνίδι τους.

Ο Χάντερ με κάρφωμα έφερε την διαφορά στο +21 (75-54), ο Παπαπέτρου επέστρεψε και πάλι στην αναμέτρηση, με τον Σλούκα να δίνει ασίστ αλά… ΝΒΑ στον Λοτζέσκι (77-54), ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 11 (!) ασίστ και 13 πόντους, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ, με τον κόσμο να τον καταχειροκροτεί την στιγμή που πέρασε στην θέση του ο Χριστοδούλου. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Καββαδά να σκοράρει και εκείνος και τον Ολυμπιακό να κερδίζει το Ρέθυμνο με σκορ 80-60, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 26 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 43-37, 61-50, 80-60
Ανά δεκάλεπτο: 15-21, 28-16, 18-13, 19-10

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Ντάνστον 8, Σπανούλης 8, Ντάρντεν 8 (2), Παπαπέτρου, Σλούκας 13 (1), Λαφαγιέτ 3, Λουζέσκι 14 (2), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 13 (2), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 4.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 9 (1), Σχίζας, Κουμπούρας 8, Σάφτενααρ 9 (1), Κάουνσιλ 8, Άλεν 4, Καλαμπόκης 6, Φαγιέ 6, Σίνης, Χείλαρης, Κράβιτς 8, Δουλγεράκης.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ρεθύμνου στο ματς:


Ολυμπιακός-Ρέθυμνο προθέρμανση

Ολυμπιακός-Ρέθυμνο προθέρμανση

Tα highlights  της αναμετρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: